Dr. Yaniv ErlichForskningsdirektør
background
Previous page Next page
Beginning of quote:MyHeritages genetiske data og samlinger af slægtshistoriske optegnelser danner et glimrende udsigtspunkt over det menneskelige genoms landskab. Det er utroligt spændende. End of quote.
Dr. Yaniv Erlich er verdensberømt inden for DNA-forskning og har fået mange bidrag publiceret i tidsskrifterne Nature og Science. Hos MyHeritage har Yaniv ansvaret for alle aspekter af den videnskabelige DNA-forskning og innovation, hvilket er kernen i MyHeritage DNA. Yaniv begyndte at samarbejde med MyHeritage tilbage i 2012, mens han arbejdede på et projekt med at gøre World Family Tree hos Geni klar til ny og banebrydende forskning. Yaniv var imponeret over MyHeritages videnskabelige ambitioner og blev rådgiver for virksomheden i 2016. Dermed bidrog han med sin uvurderlige ekspertise under forberedelserne til lanceringen af MyHeritage DNA. I februar 2017 blev han ansat hos MyHeritage som forskningsdirektør.

Forud for ansættelsen hos MyHeritage stiftede Yaniv projektet DNA.land, som han gennemførte i sin kapacitet af lektor i datalogi og databiology ved Columbia University og som nøglemedlem af New York Genome Center. Han har også tidligere haft en fremtrædende forskerstilling på MIT's Whitehead Institute.

Yeniv, der har fået tilnavnet 'Genomhackeren' af nature.com, er den første, der har foretaget en crowdsourcet genetisk analyse i stor skala. Han anser human genetik som et fantastisk redskab, når det drejer sig om autentisk udredning af slægtshistorie. Yaniv fik sin ph.d. fra Watson School of Biological Sciences ved Cold Spring Harbor Laboratory i 2010 og har vundet adskillige priser for sin banebrydende forskning, bl.a. Burroughs Wellcome Career Award (2013), Harold M. Weintraub Award (2010), DRAPA's Young Faculty Award (2017) og IEEE/ACM-CS HPC Award (2008). Han blev også valgt som en af 2010 Tomorrow's PIs Team of Genome Technology.

I de få øjeblikke, hvor Yaniv ikke er i sit laboratorium, er han på orienteringsløb og tilbringer tid med sine to børn.