PremiumPlus familiested
Velkommen

Jeg hedder Helle Rau Hartmann og står for denne slægtsside.

Jeg er PROBAND i mit slægtstræ, og har valgt at markere min direkte linje således:

---------------------------------------------------------------------------------- 

Farfars direkte linje: *               (Frederik Christian Rau Hansen)

Farmors direkte linje: **           (Ellen Edith Jensen)
Morfars direkte linje: ***          (Georg Svend Christiansen)
Mormors direkte linje: ****       (Marie Kathrine Hartmann) 

---------------------------------------------------------------------------------- 

Min fars Y-DNA-haplogruppe:    R-Z209, R1b1a2, R-L51, R-M269. 
Min fars mtDNA-haplogruppe:   H1a1c.

Min mors og min mtDNA-haplogruppe:   H1a3c1. 

-- 

Oprindeligt blev jeg døbt Helle Rau Hansen, men jeg valgte efter mit første ægteskab at antage min mormors pigenavn, Hartmann. Min oldefar hed Theodor Hartmann.

Rau er et slægtsnavn på min farfars side, og har rod i byen Eibenstock i 1500-1600-tallets Sachsen, tæt på den tjekkiske grænse.

Hartmann kommer af en gammel, formentlig tysk, officerslægt i dansk tjeneste.

Derudover tæller slægten jo masser af navne, mest helt almindelige danske Hansen, Jensen osv. - men også navne som Wedeler, Ebling, Storm, Høyer, Ritz, Ring, Hee, Glente, Lydich og mange flere.

--- 

På enkelte grene føres slægten tilbage til uradel og kongelige. 
Adelsnavne tættest på nutiden i min direkte anelinje:
von Deden, Castonier, Lüttichau.

--- 

Min familie har erhvervsmæssigt ikke så meget været bønder - i hvert fald ikke de sidste par hundrede år - men i langt højere grad håndværkere, fx smede, snedkere, skræddere, skomagere, handskemagere og en parykmager. 

--- 

Præster har jeg næsten ingen af i slægten.
Men langt tilbage er der nogle enkelte, bl.a. i Vorbasse, hvor jeg deler præsteaner med gode gamle Grundtvig på min mormors mors slægtsgren. Samme slægtsgren er i øvrigt fælles med tidligere Statsminister Helle Thorning Schmidt, Danmarks første kvindelige Statsminister. Faktisk var min mormor, Marie Kathrine Hartmann, kusine til Helle Thorning Schmidts farmor.

Jeg er endnu ikke stødt på kriminelle i slægten - bortset fra en enkelt fattig enke med 8 børn i Vordingborg, Maren Ejlersdatter, som i 1746 fik en tyveridom på pisk, som skulle uddeles på Vordingborg Slot. Hun døde dér, jeg ved ikke helt om det var af piskeslagene, eller af skrækken for dem forinden.

--- 

Min mormors gren - som jeg egentlig havde forventet ville føre til ene fattige og elendige mennesker, har faktisk vist sig at omfatte utroligt forskelligartede og meget spændende slægter. Bl.a. nogle hollandske købmandsslægter i Helsingør, skippere i Stige ved Lumby på Fyn, officerer og regiments-kirurger fra Preussen, en musquetér fra Norge, en muligvis jødisk polak, en læge og en borgmester i Aalborg. Men ellers er der en del bønder og husmænd, mest på Randbøl-kanten og sognene sydvest for Vejle og Kolding. Min mormor er født i Gejsing, Andst Sogn, og begge hendes forældre er født på samme egn. Min mormors mor, Caroline Else Kathrine Benedicte Hartmann, født Madsen, var søster til Statsminister Helle Thorning-Schmidts oldefar, som hed Christian Henrik Madsen. Dermed var min mormor, Marie Kathrine Hartmann, kusine til Helle Thorning-Schmidts farmor. En søster til min mormors mor (og til Helle Thorning Schmidsts oldefar) var bedstemor til en berømt kunstner i Egtved, Hans August Andersen.

--- 

Min farmors gren fører både til Vestjylland omkring Ringkøbing og til Sydfyn med det Sydfynske Øhav - samt til Horsens og Vejle - og Norge - plus nogle usikre lokationer, formentlig Frankrig og Tyskland.
Der går hårdnakkede rygter blandt nulevende efterkommere om flere jødiske islæt, men der er kun meget svage indikationer på dette i min og min fars DNA. Til gengæld er der meget stærke indikationer på det hos en nulevende grandfætter til min far. Og det ser ud til, at det jødiske islæt er på hans og min fars fælles slægtsgren.

Slægterne Wedeler og Ebling volder mig problemer at komme videre med, lige som den norske gren, hvor min ældst kendte mandlige ane hed Ender Sigvardtsen Ring. Han var skrædder i Nørregade og Torvegade i Vejle Købstad, hvor han døde i 1771. Forud for tiden i Vejle var han kommet til Horsens i første halvdel af 1700-tallet, hvor han var gift og fik børn. Så døde hustruen efter en tvillingefødsel. Begge de små piger døde også. Herefter flyttede han til Vejle og giftede sig her, og fik flere børn. Min farmor stammer fra datteren Anne Johanne Endersdatter Ring, født 1752 i Vejle.

Min farmors far, Jens Rærup Jensen, var skomager i Vejle, men var født på Skjern-egnen. En af hans søstre, Marie, er farmor til Poul Nesgaard. Jens Rærups oldemor havde en bror, som rømmede fra militærtjenesten og blev stenrig, men åbenbart barnløs kaperkaptajn i hollandsk Surinam. Arven efter ham blev delt i to. Første del gjorde min tip-tip-oldefar i stand til at opkøbe bl.a. gården Damgaard i Bølling, Ringkøbing Amt, skønt han kun var gift med Jens Rærup Jensens mormor, som var niece til kaperkaptajnen. Desværre blev anden etape af arven, som skulle have været udbetalt til slægten efter 100 år, aldrig til noget. Så et eller andet sted står der måske en formue og venter i form af guld, diamanter og perler. Min tip-oldemor, Villadssine Margrethe Damgaard, som var mor til min farmors far, Jens Rærup Jensen, arvede vist en del sølvtøj og perler - men de er vel gået tabt dengang hendes mand, Jens Andersen Nesgaard, min tip-oldefar fra Dejbjerg, kom til at spille sin gård og formue op.
Min farmor selv var født i Vejle og blev 98 år. En søster blev tæt på 103 år gammel. De var begavede og kreative mennesker med en speciel personlighed.

--- 

Min morfars gren kom udelukkende fra Sjælland, mest omkring Vordingborg, men også fra Roskilde-området.

I disse slægter var der en del smede og sømænd, og langt tilbage i tiden er der nogle storbønder.

Min morfar var selv letmatros, skibskok og fyrbøder. Han blev født i Vordingborg, men kom til Vejle med familien som spæd. Hans far var slagteriarbejder i Vejle, men døde (angiveligt af druk) fra kone og 8 børn. Derefter overtog min oldemor, Karen Sophie Christiansen, født Pedersen, jobbet på slagteriet, og forsørgede selv alle børnene, fra min morfar var 8 år gammel. Min oldemor var et ekstraordinært stærkt, arbejdsomt og yderst organiseret og propert menneske, som efterlod sig et meget fint eftermæle overalt.
I min familie har vi aldrig haft et billede af min morfars far, Henrik Emil Christiansen, som var født i Kalvehave. Men undervejs i min slægtsforskning har jeg været så heldig at få to portrætter af ham, fra et barnebarn af min morfars søster, Helga. Heraf ses det tydeligt, at min mor mest ligner sin farfar, Henrik Emil.

--- 

Min farfars gren omfatter en ur-adelig linje, som fører til Spanien og Belgien m.m.

Derudover har han massive rødder i Jelling og Hvejsel, samt flere sogne på Vejle- og Horsens-kanten. Og så er der selvfølgelig hans Rau-linje, som kommer fra Eibenstock i Sachsen. Jeg og min far har fået adskillige DNA-matches med nulevende efterkommere af Rau-slægten, hvoraf mange har boet i USA i generatioener. 
Min farfar selv var møbelhandler, født på Holmen i Vejle, og hans far, Johan Henrik Ludvig Rau Hansen, var snedker, født i Jerlev.

--- 

Dette websted blev oprettet med online slægtsprogrammet MyHeritage.com.

Jeg kan kontaktes her.Mit stamtræ findes online på denne side. Der er 252109 navne på webstedet.

Siden blev sidst opdateret den 18. nov. 2019 og har i øjeblikket 148 medlem(mer). Hvis du også gerne vil være medlem, skal du klikke på her.   God fornøjelse!


Gå til slægtstræ

Gå til slægtsbilleder
Familienyt
I går
Petra er inviteret af en anden familieside: Meine Familie und ich
Anne Grethe Juul Brorson er inviteret af en anden familieside: Famf Jochens og Wendeborn Web Site
Bente Berg Johansen Bigge er inviteret af en anden familieside: Marianne Soerensen Web Site
Helle Rau Hartmann har opdateret detaljerne vedrørende Camilla Palm , <Privat> Høgsted, (Fotograf) og <Privat> Høgsted, (DNA-match med Allan Rau Hansen på MyHeritage, 15,5 cM fordelt på 2 segmenter, hvoraf det største er på 8,4 cM, chromosome 1 og 17) i slægtstræ Rau_Hartmann_DK.
Bente Berg Johansen Bigge er inviteret af en anden familieside: Andersen Web Site
Vivi Bech (Nichol) er inviteret af en anden familieside: clausen Web Site
Bente Berg Johansen Bigge er inviteret af en anden familieside: Thestrup familien
nov. 17, 2019
Bente Berg Johansen Bigge er inviteret af en anden familieside: Crone Web Site
Helle Rau Hartmann har føjet Camilla Palm , <Privat> Høgsted, (Fotograf) , <Privat> Høgsted, (DNA-match med Allan Rau Hansen på MyHeritage, 15,5 cM fordelt på 2 segmenter, hvoraf det største er på 8,4 cM, chromosome 1 og 17) , Kirsten Villumsen og 6 andre personer til slægtstræ: Rau_Hartmann_DK.
anne steel er inviteret af en anden familieside: Meachen Web Site
nov. 16, 2019
Helle Rau Hartmann har opdateret detaljerne vedrørende Kirsten Villumsen , Niels Kristian Olsen , Kristine Marie Christensen (Andersen) , Niels Kristian Andersen og 170 andre personer i stamtræ Rau_Hartmann_DK.
Helle Rau Hartmann markerede Susanne Frederikke Dagmar Lemnitz på 1 billeder
 
Helle Rau Hartmann markerede Claudia Augusta Lemnitzer på 1 billeder
 
Helle Rau Hartmann markerede Susanne Frederikke Johansdatter Rendsby (Lemnitz) på 1 billeder
 
Helle Rau Hartmann markerede Niels Johan Rendsby Lemnitz, (Handelsbetjent, Skræddermester) på 1 billeder
 
Helle Rau Hartmann tilføjede kilde: Danmark, København begravelser, 1860-1912 i slægtstræ Rau_Hartmann_DK
Helle Rau Hartmann har føjet Carl Wilhelm Johansen Rendsby , Georg Johan Lemnitz , Ane Cathrine Lemnitz , Christen Hendrick Lemnitz og 36 andre personer til slægtstræ: Rau_Hartmann_DK.
nov. 15, 2019
Helle Rau Hartmann har opdateret detaljerne vedrørende Carl Wilhelm Johansen Rendsby , Georg Johan Lemnitz , Ane Cathrine Lemnitz , Christen Hendrick Lemnitz og 59 andre personer i stamtræ Rau_Hartmann_DK.
nov. 14, 2019
Bente Berg Johansen Bigge er inviteret af en anden familieside: olsenjensen Web Site
  Se ældre nyheder
Nye artikler
Der er ingen nyhedsartikel til rådighed
Besøg
0046286