MyHeritage DNA-sæt for Sundhed
Kun$99‎
$199‎
+ forsendelse

Rapporter om genetisk risiko

Få sundhedsindsigt inden for 42 sygdomme, herunder 19 rapporter om genetisk risiko

Kun$99‎
$199‎
+ forsendelse

Få klarhed over din genetiske risiko

De fleste medicinske tilstande skyldes en kombination af ikke-genetiske faktorer, som f.eks. livsstil, miljø og genetiske faktorer, som bestemmes af dit DNA. Indflydelsen, som din genetik har på din sundhed, kaldes din genetiske risiko.

Rapporter om genetisk risiko fortæller dig, om du har en lille, middel eller stor genetisk risiko for at udvikle visse sundhedsproblemer. Når du kender dit risikoniveau, vil det kunne hjælpe dig med at tage informerede beslutninger om, hvordan du skal håndtere din sundhed.

Rapporter om genetisk risiko er på nuværende tidspunkt tilgængelige for 19 sygdomme:

 • Arvelig brystkræft BRCA1/BRCA2
 • Sent indsættende Parkinsons sygdom
 • Sent indsættende Alzheimers sygdom
 • Crohns sygdom
 • Cøliaki
 • Aldersbetinget makulær degeneration
 • Arvelig hæmokromatose
 • Alfa-1 antitrypsinmangel
 • Arvelig trombofili
 • G6PD mangel

Banebrydende rapporter om polygene tilstande

MyHeritage tilbyder på nuværende tidspunkt 5 rapporter om polygen risiko af

For visse sygdomme, f.eks. hjertesygdomme, er det kombinationen af varianter i flere gener, der bestemmer din risiko. Disse sygdomme kaldes polygene sygdomme. MyHeritage har udviklet polygene risikoscorer for 5 lidelser, herunder hjertesygdom, brystkræft og type 2-diabetes og er blandt de første til at tilbyde disse rapporter.

Vi analyserer tusindvis af genvarianter på tværs af hele genomet, og vi kombinerer resultaterne af disse analyser til beregning af din polygene risikoscore (PRS) for hver tilstand. PRS er den mest omfattende tilgang til at estimere den genetiske risiko for polygene sygdomme.

Prøve
Din rapport over genetisk risiko for hver sygdom omfatter:
Dit risikoniveau for at få sygdommen
Få indblik i hvordan din risiko kan sammenlignes med resten af befolkningens.
Sådan blev dine resultater beregnet
Forklarer hvilke genvarianter, der blev analyseret og detekteret i din DNA-prøve.
Hvad jeg kan bruge resultaterne til
Anbefalinger til hvem der kan kontaktes for at få en mere dybtgående diskussion af resultaterne.
Information om sygdommen
Få mere at vide om, hvordan symptomer og livsstilsfaktorer kan påvirke din risiko.
Du er i gode hænder
Din test inkluderer en uafhængig læges supervision. Et spørgeskema om din sygdomshistorie er nødvendig, før du kan gennemføre testen. Dine svar holdes fortrolige og gennemgås af en læge. Når dine resultater foreligger, vil dine rapporter blive gennemgået af et klinisk team fra PWNHealth, som vil afgøre, om du skal tilrådes genetisk rådgivning. Hvis genetisk rådgivning anbefales, er det en del af tjenesterne fra PWNHealth.
Vores teknologier og standarder

Vi bruger avanceret teknologi til at analysere dit DNA – en særligt designet chip til global screening i matriceformat, med hunderedtusindvis af strategisk udvalgte prober, der kan indfange den største mængde genetisk variation. Den nye chip giver os mere fleksibilitet, så vi i fremtiden kan tilføje rapporter for flere disponerede genetiske lidelser, uden at vi behøver at tage en ny DNA-test.

Privatlivets fred

Dit privatliv og beskyttelsen af dine data er vores topprioritet. DNA-analysen udføres i et CLIA-certificeret og CAP-akkrediteret laboratorium i USA for at sikre, at dine data behandles og opbevares sikkert og professionelt. DNA-data beskyttes af indtil flere lag af kryptering og lagres på sikre servere.

GINA (The Genetic Information Nondiscrimination Act) beskytter dig mod diskrimination fra arbejdsgivere og sundhedsudbydere, der er baseret på dine genetiske oplysninger.
 • Du ejer dine data, og du kan til enhver tid slette dem permanent.
 • Vi vil aldrig dele dine oplysninger med nogen tredjepart uden dit udtrykkelige samtykke. Vil dine rapporter blive delt med PWNHealth for at sætte lægen i stand til at kontrollere din test.
 • Vi er den eneste DNA-virksomhed, der lover, aldrig at dele dine oplysninger med forsikringsselskaber.
Påmindelser

Dine sundhedsrapporter fortæller ikke, om du har, eller vil udvikle, en sygdom.

Disse rapporter vurderer kun din arvelige risiko. Ikke-genetiske faktorer som miljø, livsstil, alder eller familiær historie medtages ikke i vurderingen. På nuværende tidspunkt er PRS-rapporter kun tilgængelige for personer af europæisk afstamning, fordi de videnskabelige data er begrænset til personer med denne etniske baggrund.

Hvis du har en personlig eller familiær sygehistorie med en af de genetiske sygdomme som er anført her, anbefales det, at du rådfører dig med din læge for at drøfte en eventuel omfattende screening.

Du har mulighed for at deaktivere rapporter vedrørende uhelbredelige sygdomme, som f.eks. Alzheimers og Parkinsons sygdom, hvis du ikke ønsker at kende svaret. Du kan til enhver tid se disse rapporter ved at ændre dine privatlivsindstillinger.